Doorgaan naar artikel

‘Subsidie mag prijs scherm of ketel niet opdrijven’

Het ministerie van EZ stelt de regeling subsidie-instrument Energie-efficiëntie en hernieuwbare energie glastuinbouw opnieuw open.

Dat beoogt glastuinbouwondernemingen versneld minder afhankelijk te maken van fossiele brandstoffen. Gemikt wordt op circa honderd subsidie-aanvragen uit de glastuinbouw, blijkt uit de publicatie in de Staatscourant. De regeling volgt uit de meerjarenafspraken tussen glastuinbouw en overheid.

De regeling is op sommige punten versimpeld, maar ook zijn extra eisen gesteld. Zo mag de subsidie de prijs voor een energie-installatie niet opdrijven. Daarvoor moet de aanvrager een kostenspecificatie meesturen waaruit blijkt dat de investering marktconform is.

Verder voldoet een offerte niet meer bij een aanvraag, maar een getekende overeenkomst met de leverancier. Daar moet een ontbindende bepaling in staan dat de overeenkomst ontbonden wordt als de aanvraag niet wordt toegekend. De subsidie mag alleen toegekend worden aan bedrijven die niet kunnen investeren zonder de subsidie.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin