Doorgaan naar artikel

PvdD wil extra geld om gesaneerd glasgebied groen in te kleden

De Zuid-Hollandse fractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) wil dat provincie Zuid-Holland extra geld inzet voor de groene inkleding van de Duivenvoordecorridor.

De provincie Zuid-Holland heeft daarvoor middelen beschikbaar, zo zou blijken uit de jaarstukken van 2015. De PvdD wil in de commissie Bestuur en Middelen van Zuid-Holland woensdag een verzoek doen voor extra provinciale bijdrage. Daarvoor lijkt bij andere fracties niet veel steun.

Voor de sanering van de 33 hectare glas in de Duivenvoordecorridor heeft de provincie aan de gemeenten al een bijdrage van in totaal 5,9 miljoen euro toegekend. Daarbovenop komt een bijdrage van 6,8 miljoen euro voor inrichting en beheer aan de gemeentes.

Op een haar na zijn alle kassen gesloopt, maar de gemeentes Leidschendam-Voorburg en Voorschoten lijken in hun plannen minder nadruk te leggen op landschapsontwikkeling. De stilgevallen woningmarkt heeft de plannen duurder gemaakt. De Partij van de Dieren wil nu extra financiële ondersteuning koppelen aan het verplaatsen van woningbouw naar de randen van het gebied om zo een bredere cultuurhistorische landschapsbuffer te creëren.

In een gezamenlijke brief vroegen vorige week twaalf regionale maatschappelijke organisaties ook opheldering aan de provincie Zuid-Holland over de invulling van gesaneerde kassen in de Duivenvoordecorridor.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin