Doorgaan naar artikel

Kas van ruim 8 hectare gesloopt met Limburgse regeling

De provincie Limburg heeft de afgelopen drie jaar middels een sloopregeling Glas voor Glas circa 15,5 hectare solitair oud glas opgeruimd.

Het ging om kleine kasopstanden van 0,33 hectare, maar ook één aanvraag voor sloop van 8,6 hectare oud glas. De provincie zette daarvoor in totaal circa 6 ton in. Dat schrijft gedeputeerde Patrick van der Broeck in een memo over de tussenstand van de regeling. Daarmee heeft de regeling voldaan aan de ruimtelijke ordeningsdoelstelling, maar van een revolverend fonds is niets gebleken. Het fonds is met bijna 14.000 euro bijna leeg. Het was de bedoeling dat nieuwbouw van kassen buiten de concentratiegebieden de regeling zou dragen. Daarmee zou de tuinder alleen kunnen bouwen als hij elders sloopt of een bijdrage zou doen.

In totaal is in de drie jaar één keer een bijdrage geweest van een uitbreidend glastuinbouwbedrijf in het buitengebied. Dat leidde tot een bijdrage van €3.600 aan het fonds. Wel constateert de provincie dat voor de uitvoering van sloop er behoefte is aan een Glas voor Glas-regeling.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin