Doorgaan naar artikel

Invulling gesaneerd glasgebied blijft discussie opleveren

In een gezamenlijke brief vragen twaalf regionale maatschappelijke organisaties opheldering aan de provincie Zuid-Holland over de invulling van gesaneerde kassen in de Duivenvoordecorridor.

Zij vrezen dat bij de invulling van de 33 hectare gesaneerde kassen teveel nadruk komt op woningbouw. De toegezegde groene invulling van tenminste 28 hectare komt onder druk, vrezen organisaties als Vereniging voor Vogelbescherming Den Haag en Algemene Vereniging voor Natuurbescherming voor Den Haag.

De Duivenvoordecorridor ligt tussen de bebouwing van Leidschendam-Voorburg in het zuiden, de spoorlijn in het westen, de Vliet in het oosten en de bebouwing van Voorschoten.

De organisaties reageren op een brief van gedeputeerde Bom—Lemstra over gesprekken met de gemeenten Voorschoten en Leidschendam-Voorburg. In die brief zou de gedeputeerde een verkeerde voorstelling geven van de invulling van woningbouwplannen en groen. Vastgehouden moet worden aan eerdere uitspraken van minimaal 28 hectare groen en maximaal 5 hectare woningbouw, stellen de organisaties. De organisaties vrezen dat de invulling van tuinen ook bij de 28 hectare groenvoorziening wordt geteld en dat het terugbrengen van de lommerrijke strandwallen- en strandvlaktelandschap onder druk komt te staan.

De Zuid-Hollandse politiek praat 11 mei tijdens de commissievergadering ruimte over de Duivenvoordecorridor.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin