Doorgaan naar artikel

Veilingupdate 18 april: Prijs kassla stijgt verder

De klokprijzen van kassla in Nederland en België zijn vandaag gemiddeld nog weer hoger dan afgelopen vrijdag. Lollo bionda weet het verlies van vorige week niet goed te maken en de prijs van veldsla blijft nog tegenvallen voor de tijd van het jaar.

In de afgelopen twee weken is de klokprijs van kropsla explosief gestegen. Op 5 april noteerden de meeste sorteringen nog prijzen onder 20 cent per stuk. Vorige week maandag tikten de grovere sorteringen (47 en 50 kilo per 100 stuks) bij BelOrta al de 40 cent per krop aan. Twee dagen later steeg de prijs over de volle breedte zelfs naar circa 60 cent per stuk. Op vrijdag was dat al weer wat minder, maar vandaag herstelt de prijs zich weer. Vrijwel alle sorteringen komen weer boven 50 cent per krop uit.

Lollo en veldsla blijven achter

Lollo bionda beleefde begin vorige week maandag zijn hoogtepunt in de prijsvorming BelOrta noteerde op maandag 56 cent per krop. De prijs duikelde in de loop van de week ver omlaag. Op vrijdag was de klokprijs van lollo bionda nog maar 20 cent. Vandaag trad wat herstel op: 24 cent per krop.

Veldsla roosjes herstelden zich nog veel sneller van de lage prijzen dan kropsla, maar die prijzen waren ook extreem laag voor de tijd van het jaar. De 50 cent per kilo van 5 april was het dieptepunt van dit jaar. Vorige week donderdag lag de klokprijs bij BelOrta ruim boven 2 euro per kilo. Die prijs kon vrijdag niet gehandhaafd blijven en zakte vandaag nog iets verder, naar € 1,75 per kilo. Dit voorjaar blijft de prijs van veldsla ver achter bij vorig jaar. In januari en februari 2015 kwam de prijs niet onder 4 euro per kilo (BelOrta). Dit jaar lag de klokprijs in die maanden vaker onder dan boven 2 euro per kilo.

 

Kijk voor meer prijsinformatie via de volgende links:

 

 

Klokprijzen BelOrta kropsla 2016

 

Klokprijzen BelOrta lollo rossa 2016

 

Klokprijzen BelOrta Veldsla roosjes 2016

Share this

Afbeelding
Gerard Boonekamp

oud-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin