Doorgaan naar artikel

Veiling-update 11 april: sperzieboonprijs terug op hoog niveau

De veilingprijs van sperziebonen kwam vandaag rond 10 euro per kilo uit. Sinds half maart is de prijs niet meer zo hoog geweest.

Het hele voorjaar kende de kassperzieboon mooie prijzen. Sinds de aanvoer bij The Greenery startte, half januari, lag de klokprijs uitzonderlijk lang op een hoog niveau. Tot eind februari lag de klokprijs vaker boven dan onder 15 euro per kilo met pieken tot boven 20 euro. Half maart leek het feest voor de telers met kasbonen voorbij. In een paar weken tijd zakte de prijs ver weg. Begin april werd er niet veel meer dan 5 euro per kilo voor betaald voor de klok van The Greenery.In de loop van vorige week is de weg omhoog weer gevonden. Woensdag was de klokprijs al weer 6,50 euro per kilo en vrijdag ging hij richting 8 euro per kilo.

Apart segment

Ook in Spanje steeg de prijs van bonen vorige week. Maar het verschil met de kasbonen uit Nederland neemt toe zodra de vraag in de markt toeneemt. In smaak en kwaliteit zijn het dan ook totaal verschillende producten. Voor marketeers valt aan de Nederlandse kasbonen nog veel eer te behalen.

 

Kijk via onderstaande link voor meer prijsinformatie over sperziebonen:

http://www.gfactueel.nl/markt/marktprijs/140/1643/

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Gerard Boonekamp

oud-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin