Doorgaan naar artikel

Kom in de Kas trekt méér bezoek dan voorgaande jaren

Naar schatting van de organisatie hebben dit jaar 205 duizend mensen Kom in de Kas bezocht. Bijna 200 bedrijven openden de deuren in 23 verschillende regio’s verdeeld over heel Nederland.

Vorige week werd er nog gevreesd voor verminderde belangstelling vanwege de concurrentie van de AH Boeren lentefeesten. Daar deed ook een aantal glastuinbouwbedrijven aan mee. Wellicht mede door het mooie weer op zaterdag en zondag pakten echter toch heel veel mensen de fiets om naar de kas te komen.

Overigens konden de bezoekers niet bij alle bedrijven ook daadwerkelijk de kas in. Uit angst voor besmetting met virussen en bacteriën uit andere bedrijven hielden diverse telers de deuren naar de kas dicht (zie foto). Anderen bouwden weer muren van plastic om besmetting tegen te gaan.

Het aantal bezoekers van de 39ste editie van Kom in de Kas ligt mede door dat prachtige voorjaarsweer iets boven het bezoekersaantal van voorgaande jaren. Het grootste deel van de regio’s was één van beide dagen open; zes regio’s openden het hele weekend de deuren.

Voor het tweede jaar was sponsor Bayer Cropscience in de meeste regio’s aanwezig met informatiestands over duurzame gewasbescherming. Daarnaast waren er de gebruikelijke activiteiten voor kinderen, voor lekkerbekken en voor bloemliefhebbers.

 

Zie ook het dossier met fotoreportages

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin