Doorgaan naar artikel

‘Geen signalen woningnood arbeidsmigranten Westland’

De gemeente Westland heeft geen signalen ontvangen dat glastuinders in die gemeente hun werknemers moeilijk huisvesting kunnen bieden.

Een motie van Westland Verstandig om hier onderzoek naar te doen, nam het college van burgemeester en wethouders dan ook niet over. Westland Verstandig zegt die signalen te ontvangen en wil nu een eigen onderzoek doen onder tuinders naar huisvesting.

Volgens wethouder Theo Duijvestijn heeft de gemeente in 2015 de raad geïnformeerd met cijfers over huisvesting en is die situatie niet veranderd. Ook de huisvesting van statushouders in een Polenhotel verandert daaraan niets.

Huurwoning

Een motie van Westland Verstandig tegen het onderverhuren van woningen aan arbeidsmigranten haalde het niet in de stemming. De partij verwijt één woningcorporatie in de gemeente mee te werken aan het verhogen van de huur en daardoor onttrekking van de woning uit de sociale woningvoorraad naar de vrije sector. Die woningen worden volgens de partij onderverhuurd aan Polen. Wethouder Duijvestijn wees erop dat de gemeente een vergunning moet geven voor onderverhuur en dus instrumenten heeft om dat te voorkomen.  Arbeidsmigranten lijken te kiezen voor reguliere woningen in de gemeente. Commerciële partijen benaderen Poolse arbeidsmigranten actief voor het verkrijgen van een huurwoning. Eerder stelde het college van burgemeester en wethouders hierover in gesprek te gaan met regiogemeentes en corporaties. Zo’n grijs circuit van woningbemiddeling is ongewenst, stelt de gemeente.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin