Doorgaan naar artikel

Marktupdate: Spaanse gele paprika op vast decemberpeil

Je kunt de klok er bijna op gelijk zetten: Spaanse gele paprika brengt halverwege december zo’n 80 cent op.

Dinsdag kwam er een prijs van 88 cent uit de verkopen op Spaanse veilingen rollen. Vorig jaar (op 14 december) was dat 72 cent (om vervolgens begin januari al naar €1,36 te stijgen en daarna nog wat hoger te pieken). In 2014 (op 12 december) 81 cent (de prijzen bleven vervolgens in januari op of maar net boven de euro). En op 13 december 2013 was het 89 cent (dat seizoen weer wel door een goede januariprijzen gevolgd).

In de Nederlandse supermarkt

In de winkel is het vervolgens dan altijd weer opletten. Vorige winter was het nogal ‘stoplichten’ waar je ook keek: de verpakking met doorgaans de beste prijs-kiloverhouding. Maar we constateerden al eerder dat de groene paprika wat in de verdrukking is geraakt. Waar ligt nu de voordelige keuze?

De duo-verpakking die bijvoorbeeld bij Dirk in de schappen ligt kost vandaag €1,49, met daarin een gele en een rode paprika (uiteraard Spaanse). De losse gele kost 95 cent per stuk, oftewel circa ruim €5 per kilo, uitgaande van een gemiddeld gewicht van 175 gram per paprika.

Voordeligste keuze

Maar de losse rode kost bij Dirk dan weer €1,49 per 500 gram. Daar moeten we dus zijn voor een voordeeltje. Tenzij de voordeelzak van 750 gram voor €1,99 (met daarin dan wel wat divers gevormde vruchten en altijd de kennelijk aan de inkoopkant goedkoopste kleur de meerderheid vormt) die wel met een bordje wordt aangekondigd, maar in het schap van mijn Dirk onzichtbaar is.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin