Doorgaan naar artikel

Komkommerteler hoopt op goed jaar

Op komkommerkwekerij Jakom in Huissen zijn woensdag 28 december de komkommerplantjes de kas in gegaan. De verwachtingen voor teeltjaar 2017 zijn nu al goed.

Vrienden, bekenden, wat verdwaalde Polen en zoon Ayhan (14) moesten woensdag in de kerstvakantie hun handen uit de mouwen steken bij de komkommerkwekerij van Jan Aaldering in het Gelderse Huissen. In totaal 85.000 jonge komkommerplantjes kregen een plekje in de 5,6 hectare metende kas.

Bij komkommerkweker Jan Aaldering in Huissen gaan de plantjes de kas in. Zoon Ayhan (14) offert er een stukje van zijn kerstvakantie voor op. - Foto: Vidiphoto

Bij komkommerkweker Jan Aaldering in Huissen gaan de plantjes de kas in. Zoon Ayhan (14) offert er een stukje van zijn kerstvakantie voor op. – Foto: Vidiphoto

Vrijwel alle Poolse werknemers zijn voor de kerstvakantie naar huis en de rest heeft gewoon vakantie, dus is het passen en meten om de kassen in twee dagen tijd gevuld te krijgen. De verwachting is dat de planten in vijf weken tijd vrucht zullen dragen en dat begin februari dus de eerste nieuwe komkommers geoogst worden.

Verwachtingen teeltjaar 2017 goed

Na twee goede jaren (gevolgd op zes verloren seizoenen) ziet ook 2017 er vooralsnog florisant uit. De komkommers die nu geïmporteerd worden uit Spanje zijn vanwege onduidelijke oorzaak peperduur. Bovendien zijn veel Nederlandse telers gestopt, waardoor er minder wordt geproduceerd.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin