Doorgaan naar artikel

Westland: herstructurering tuinbouw niet ten koste van zorg

Het College van burgemeester en wethouders in Westland werpt kritiek van de hand dat zorggelden worden besteed voor herstructurering van de glastuinbouw.

Oppositiepartij Westland Verstandig stelt dat Westland van plan is om van het Rijk ontvangen zorggelden te gaan besteden aan onder meer herstructurering van de glastuinbouw. Het gaat daarbij om de bijdrage van 3,55 miljoen euro aan een duurzaamheidsfonds voor herstructurering.

Een woordvoerder van de gemeente Westland stelt dat de uitgaven aan herstructurering de zorg niet raken. “Er wordt de komende jaren € 8 miljoen extra geïnvesteerd in preventie en innovatieve projecten in de zorg. In de reserve sociaal domein is aan het einde van het jaar € 10 miljoen over om  toekomstige schommelingen in de zorgkosten op te vangen. Van bezuinigen op de zorg is in Westland dus geen sprake, integendeel.” Volgens de oppositiepartij is de Westlandse zorg fors uitgekleed en bleven investeringen de afgelopen jaren uit in ondermeer een nachtapotheek en passende opvang. Daardoor werd meer zorggeld van het Rijk ontvangen dan door de gemeente werd uitgegeven, stelt de partij.

Volgens de gemeentewoordvoerder is er de komende jaren sprake van een begrotingsoverschot en is er ruimte om het eigen vermogen van de gemeente te vergroten, de woonlasten niet te laten stijgen, investeringen te doen in de samenleving en twee fondsen te vormen (duurzaamheidsfonds en leefbaarheidsfonds).

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin