Doorgaan naar artikel

Veel gesprekken ontwikkeling glastuinbouw in Westland

De gemeente Westland heeft dit jaar circa 100 aanvragen behandeld voor vooroverleg of quickscan voor ontwikkeling van glastuinbouwpercelen.

Op dit moment zijn buiten die 100 zaken nog 10 in behandeling. Dat stelt de gemeente Westland na vragen van oppositiepartij Westland Verstandig. Dergelijke gesprekken kunnen tot vergunningsaanvragen leiden.

Er zijn momenteel 8 concrete grote schaalvergrotingsprojecten bekend bij de gemeente, `waarbij sprake is van een veelvoud aan participerende bedrijven en burgers in zo’n project.` Daarnaast vindt er uitbreiding plaats waar de gemeente geen zicht op heeft, door bijvoorbeeld de aankoop van een aangrenzend bedrijf of een bedrijf elders in Westland. Mogelijk is voor deze groep uitbreidingen wel vooroverleg geweest of quickscans.

Krapte

Volgens de gemeente is de markt voor glastuinbouwbedrijven momenteel in ontwikkeling. Dat blijkt uit de krapte op de markt. Er staan op dit moment op dit moment 6 tuinbouwbedrijven te koop in Westland. Dat is zeer minimaal. Navraag bij makelaars leert dat ook het aantal te huren kassen op dit moment zeer schaars is.

Volgens de gemeente verdwijnt door ontwikkeling van gronden in de gemeente circa 400 hectare glastuinbouw voor onder meer woningen en bedrijventerreinen. Dat is in reeds vastgestelde plannen opgenomen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin