Doorgaan naar artikel

Brexit kan groei handelscluster Westland raken

De gemeente Westland kan geen duidelijke verwachting uitspreken over de groei van agrologistieke bedrijvigheid in Westland.

Onzekere factoren als de Brexit en de ontwikkeling van de fruitimport in de Rotterdamse haven (ten opzichte van Antwerpen) spelen daarbij een rol. Wel lijkt er sprake van groei van die agrologistieke bedrijven, maar niet zo stormachtig als in de jaren 1995 tot 2010 waarin Trade Parc Westland Mercurius en Venus, maar ook Honderland fase 1 is gebouwd. Dat stelt het College van burgemeester en wethouders in antwoorden op vragen van VVD.

Onderzoek

Momenteel wordt door de gemeente onderzocht of er behoefte is aan extra uitbreiding van bedrijventerrein. In de pijplijn zit al Honderdland fase 2 (35 hectare), Trade Parc Westland Mars (ruim 10 hectare) en het aanbod op ABC Westland (circa 8 hectare). De gemeente ziet een aantrekkende vraag naar bedrijfskavels. Vanuit ABC Westland komt een vraag voor 10 hectare uitbreiding, zo schrijft de gemeente.

HOT

Coalitie HOT heeft ontwikkeling van de draaischijffunctie ook opgenomen in haar herstructureringstaak van het Westland. Bereikbaarheid wordt meegenomen in de plannen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin