Doorgaan naar artikel

Stevige kritiek tuinbouwvisie Westland

Politieke partijen in Zuid-Holland hebben forse kritiek geleverd op een visiestuk over de regio Westland en Oostland.

Dat zogenaamde handelingsperspectief Westland is bedoeld om de tuinbouweconomie in het gebied te versterken tot een Greenport 3.0 en raakt de coalitie HOT. De politieke partijen vinden het stuk meer een sectorvisie dan dat het rekening houdt met de omgeving van de tuinbouwbedrijven.

De problematiek over lichtvervuiling ontbrak in het perspectief volgens de SGP&CU, PvdD, SP en het CDA.  GroenLinks vroeg zich af of voor de ontwikkelingen van de tuinbouw niet beter naar Zuid-Holland als geheel gekeken kon worden in plaats van alleen naar het Westland. GroenLinks wil ook graag meer innovatieve ideeën om op duurzame wijze het ruimtegebruik en energiegebruik van deze sector te verminderen.

Volgens de verantwoordelijke gedeputeerden Bom-Lenstra en Weber van Zuid-Holland is Greenport 3.0 voor Westland met haar heel bijzondere positie nabij steden, foodindustrie en kennisinstituten een must. Het Westland moet echt aangepakt worden om het goed, duurzaam en economisch rendabel te maken en de kansen zijn er. De gedeputeerden willen dat bereiken door netwerkend te werken met gemeenten, de Rabobank en bedrijfsleven.

Het handelingsperspectief wordt herschreven door rekening te houden met de politieke partijen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin