Doorgaan naar artikel

‘Miljoen voor glassanering staat los van Rabo’

De provincie Zuid-Holland bestemt 1,3 miljoen euro uit haar reserves voor incidentele sanering van kassen.

Dat blijkt uit de najaarsnota. Een woordvoerder laat weten dat dit los staat van het initiatief van de Rabobank om te gaan sturen richting herstructurering van kassen in het Westland. Het gaat bij de provincie om restanten uit de subsidieregeling sanering en bemiddeling verspreide glastuinbouw, die stopt per volgende maand. De Rabobank wil zich vooral gaan richten op concentratiegebieden. De gelden van Zuid-Holland blijven tot 2018 beschikbaar voor het opruimen van verspreid liggend glas in de provincie heeft Gedeputeerde Staten besloten.

De provincie is op de hoogte van de plannen van de Rabobank en vijf telersverenigingen, maar zegt ondersteuning op gebied van beleid voor ruimtelijke ordening te kunnen bieden. Geld voor herstructurering is er niet bij provincie, stelt de woordvoerder.

De provincie Zuid-Holland trekt de Subsidieregeling sanering en bemiddeling verspreide glastuinbouw Zuid-Holland 2013 in. Die stap was al aangekondigd in het collegeprogramma tot 2019. De provincie had in een brief aan gemeentes gezegd dat het de gelden wil inzetten voor energietransitie en innovatie.

Voor de sanering van glastuinbouw zijn meerdere meerjarige subsidies verleend in 2014 en eerdere jaren, waaronder Duivenvoorde corridor en Deltapoort. In 2014 is 2,6 miljoen euro ingezet ter der dekking van de afgegeven beschikkingen saneren glas. Het zijn vaak meerjarige afspraken. Er is nog een reserve van 2,9 miljoen euro voor sanering glastuinbouw, waarvan een deel al is vastgelegd in meerjarenafspraken (1,7 miljoen euro).

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin