Doorgaan naar artikel

LTO Glaskracht biedt Veerman diensten aan

LTO Glaskracht Nederland gaat met Cees Veerman om tafel om te zien waar de expertise van Glaskracht ingezet kan worden bij het herstructureren van de glasgroentesector. Dat zegt Glaskracht-voorzitter Nico van Ruiten.

“We zijn positief over deze uitkomst van het vorig jaar mede door ons ingezette pad naar een gezonde en duurzame glasgroentesector”, zegt van Ruiten in een reactie op de coalitie van tuinders, overheden en Rabobank, die Veerman gaat leiden. Van Ruiten ziet in de vorming van de federatie van vijf televersverenigingen een belangrijke “trigger” voor het aan het rollen krijgen van het bredere project van herstructurering.

“Bij die herstructurering komen natuurlijk veel meer zaken kijken dan alleen een gezondere afzet van glasgroente. Met de hele modernisering en verduurzaming van de glastuinbouw, inclusief de sierteelt  zijn wij al jaren bezig. Daar brengen we graag onze expertise bij in.” Ook ziet Van Ruiten een rol voor LTO Glaskracht Nederland weggelegd als het gaat om het verkrijgen van breed draagvlak en communicatie.

‘McKinsey’ voltooid

Met de totstandkoming van de Federatie VruchtgroenteOrganisaties en de coalitie met banken en overheden is wat Van Ruiten betreft de taak van de High Level Group en McKinsey volbracht. “Wij hebben het als LTO al na de presentatie van het McKinsey-rapport aan de telersverengingen overgedragen. En de High Level Group, waar LTO nog deel van uitmaakte, heeft twee weken geleden al geconstateerd dat hiermee haar rol is uitgespeeld.”

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin