Doorgaan naar artikel

Brede discussie Westland lege glaskavels en woningen

De gemeenteraad van Westland gaat een brede discussie voeren over haar glastuinbouwbeleid.

Door de stilstand in nieuwbouw of reconstructie worden volgens partijen als Westland Verstandig te willekeurig vrijstellingen gegeven om gedurende tien jaar bijvoorbeeld zonnepanelen op lege glaskavels te plaatsen. De politieke partij wil daar regels over opstellen om de indruk van vriendjespolitiek bij vrijstellingen op de bestemming duurzame glastuinbouw te voorkomen. Een ander probleem: mogelijke versoepeling van regels rond bedrijfswoningen, wordt daarin opgenomen.

De motie van Gemeentebelang Westland om de regels rond bedrijfswoningen bij kassen te versoepelen, krijgt op dit moment onvoldoende steun in de gemeenteraad van Westland. De fractie wil onder meer een speciale commissie oprichten met ruimtelijke ordeningspecialisten en vertegenwoordigers uit de tuinbouw om te kijken naar bedrijfswoningen bij kassen.

Daarvoor heeft de partij een motie ingediend die woensdagavond werd besproken in een voorbereidende gemeenteraadsvergadering. De bedrijfswoningen in de lint en aan de rand van glastuinbouwgebieden moeten makkelijker naar een burgerwoning kunnen worden omgezet.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin