Doorgaan naar artikel

‘Wijze mannen vragen over bedrijfswoning kas’

De fractie van Gemeentebelang Westland wil een speciale commissie oprichten met ruimtelijke ordeningspecialisten en vertegenwoordigers uit de tuinbouw om te kijken naar bedrijfswoningen bij kassen.

Daarvoor heeft de partij een motie ingediend. De bedrijfswoningen in de lint en aan de rand van glastuinbouwgebieden moeten makkelijker naar een burgerwoning kunnen worden omgezet. Nu is de gemeente Westland nog te strikt in haar beleid en wil het toekomstige herstructurering en ontwikkeling van grotere kavels niet in de weg zitten. Tuinders zitten soms onnodig met onverkoopbare huizen.

De huizen worden dan vaak benut om arbeidsmigranten te huisvesten. Dat mag omdat zij werkzaam zijn in de agrarische sector. Maar deze woningen worden nauwelijks meer onderhouden. Verpaupering ligt op de loer en dat is niet goed voor het imago van Westland.

Volgens Gemeentebelang Westland kunnen huizen opgeknapt worden bij omzetting naar burgerbewoning en kan dat de lokale economie stimuleren. Ook is het door automatisering niet meer noodzakelijk dat tuinders of bedrijfsleiders direct bij de kas wonen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin