Doorgaan naar artikel

‘In korte tijd 5.000 ruiten uit de kas’

Komkommerteler Jan Aaldering uit Huissen was in korte tijd 5.000 ruiten kwijt op zondagavond.

“Je kunt dan niets doen, maar het beste eruit blijven. Vandaag hebben we de middenpaden opgeruimd. Morgen komen ze de grote stukken eruit halen, zodat we weer veilig kunnen werken. Het is een  beetje redderen, hopelijk houdt het gewas het, maar vanavond verwachten ze weer onweer. De ziektedruk loopt natuurlijk wel op, bestrijding is niet goed mogelijk.”

Aaldering verwachte juist in zijn hogedraadteelt flink te kunnen snijden tegen goede prijzen. De pech stapelt zich op voor dit bedrijf. “Vorig jaar hadden we stormschade, duizend ruiten eruit. Ik zit hier nu dertig jaar, maar het is nu een paar jaar achter elkaar met tegenvallers.”

Veel schade

Verzekeraar Interpolis zegt dat al 200 schademeldingen zijn binnen gekomen. Daarbij is veel schade aan ruiten en gevolgschade aan de gewassen. Interpolis meldt vooral schade in de Bommelerwaard. Ook Agriver heeft veel meldingen uit de glastuinbouw, waar het dek beschadigd is door de hagel. “De schade in de glastuinbouw kan aardig oplopen, naargelang het gewas dat er onder zit.”

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin