Doorgaan naar artikel

Hagelschade kassen

In de Bommelerwaard openbaart zich maandagochtend behoorlijke schade aan kassen. Ook elders is schade, zoals in Mariaheide waar een komkommerteler schade aan zijn teelt meldde in het Radio 1 Journaal.

De komkommerteler zei dat in 5 minuten tijd hagelschade ter grootte van duiveneieren zijn kas vernielde. Hij verwacht veel omzetschade. “In 20 jaar tijd waren de komkommerprijzen nog nooit zo goed en dan dit.”

In de strook Gameren, Nieuwaal richting Bruchem zijn veel ruiten vernield, blijkt uit een rondgang in die regio. Telers melden behoorlijke schade, maar een indicatie van de schade is niet goed te geven. Het betreft daar vooral siertelers. Vooral in de regio Bruchem liggen veel buurtbedrijven, waardoor de schade ook deze kwekers getroffen moet hebben. Henk Kolbach, regiobestuurder van LTO Noord Glaskracht, bevestigt dat bedrijven zijn getroffen in die strook. Hij laat zich in de loop van de dag verder informeren. Hagelschade in dit deel van het seizoen leidt ook bij siertelers tot veel vervolgschade.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin