Doorgaan naar artikel

Groei bij paprika

De export en binnenlandse consumptie van paprika groeit, blijkt uit cijfers van GfK en KCB over de eerste helft van dit jaar.

Ze zijn bewerkt door het GroentenFruit Huis. Er lijkt een structureel element in die groei. Paprika wint in Engeland aan populariteit, schrijft het GroentenFruit Huis. De import uit Nederland stijgt.  Ook Italië is een grotere klant geworden. In het eerste halfjaar nam Duitsland, Engeland, Polen en de Verenigde Staten meer paprika af.

Ook de binnenlandse consumptie van paprika groeide tegen de trend in. De totale consumptie verse groente daalde dit eerste halfjaar met drie procent, terwijl de consumptie paprika juist licht groeide.  Dat wordt toegeschreven aan het gedrag van supermarkten die – op verzoek van de sector – meer aandacht voor Nederlands product had, via bijvoorbeeld acties en herkomstaanduidingen.

Export

Het tegenvallende voorjaarsweer zorgde verder voor een tragere start van de tomatenproductie. Ook dit leidde tot een lagere uitvoer (-8 procent), vooral richting Duitsland. Naar Engeland (+5 procent) en Italië (+29 procent) nam de tomatenexport toe.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin