Doorgaan naar artikel

Tuinders verwarmen zwembad, school en woonwijk

Met een Europese subsidie starten glastuinbouwbedrijf Ammerlaan The Green Innovator en woningcorporatie Rondom Wonen deze maand de werkzaamheden voor het leveren van aardwarmte aan 470 appartementen in de wijk Pijnacker Noord.

Het is het eerste project in Nederland waar glastuinbouw aardwarmte levert aan bestaande woningen en laat zien dat het mogelijk is de verwarming hiervan energieneutraal te maken. In 2010 was potplantenkweker Ammerlaan een van de eerste glastuinders met een succesvolle aardwarmteboring. Een jaar later legde het bedrijf een koppeling naar een zwembad en een school. Sindsdien zijn nog een tiental tuinders aangesloten op het aardwarmtenetwerk, en nu komt daar dus een woonwijk bij.

Tuinder Leon Ammerlaan: “We zijn in korte tijd veranderd van een energieslurper in een duurzame energieleverancier. De aardwarmtelevering aan Pijnacker Noord kostte ons drieënhalf jaar aan voorbereiding maar kan nu de uitvoering in.” Gisteren besteedde de publieke omroep aan dacht aan het project onder de noemer de stille revolutie in de tuinbouw. Bekijk hier de uitzending.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin