Doorgaan naar artikel

‘Nog steeds grote glasbedrijven verkocht’

Het aanbod glastuinbouwbedrijven en de transacties zijn misschien lager, maar moderne grotere bedrijven blijven verkocht worden. Dat stelt de Vereniging Glastuinbouwmakelaars Nederland.

De makelaarsorganisatie NVM gaf deze week een beeld van lagere verkoopaantallen dit jaar. Dat bevestigt ook de landelijke vereniging voor glastuinbouwmakelaars. De NVM liet verder weten dat bedrijven voor relatief lage prijzen verkocht worden, vrijwel allemaal onder de 700.000 euro. Deels heeft dit te maken met het feit dat dit relatief kleine bedrijven betreft, van gemiddeld 3,5 hectare, stelt de NVM.

Maar daaruit moet niet geconcludeerd worden dat bedrijven van die grootte ook die waarde hebben, stelt de Vereniging Glastuinbouwmakelaars Nederland. “Die transactie is er er misschien geweest, misschien in het buitengebied, maar er zijn ook andere transacties zichtbaar. Voor grotere en moderne bedrijven wordt nog in de miljoenen betaald”, stelt de Vereniging Glastuinbouwmakelaars Nederland in een reactie.

Het aantal verkopen door NVM-makelaars lag in de eerste zes maanden van 2015 met 13 op een beduidend lager niveau dan de verkoopaantallen van vorig jaar in dezelfde periode. Toen werden er over het gehele jaar nog 46 verkocht. De grotere bedrijven blijven over het algemeen in aanbod staan, stelt de NVM. Moderne groentebedrijven liggen nog het beste in de markt, zoals paprika- en tomatentelers. Dit in tegenstelling tot bedrijven die specifiek zijn ingericht voor de teelt van één product.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin