Doorgaan naar artikel

Scherpere watercontroles rond kassen

De controleurs van de bovengemeentelijke milieudiensten en van de waterschappen in Zuid-Holland gaan beter samenwerken bij toezicht op de glastuinbouw. De handhaving en de communicatie daarover kan zo beter op één lijn worden gebracht.

Dat voornemen spraken de omgevingsdiensten Haaglanden (ODH), Midden-Holland (ODMH) en Rijnmond (DCMR) en de waterschappen Delfland en Schieland en de Krimpenerwaard uit tijdens een bezoek aan LKP Plant in Moerkapelle. Behalve controle hebben de diensten de glastuinders ook voorlichting over de milieuvoorschriften te bieden.

Om milieudoelstellingen efficiënter te bereiken is afstemming van de prioriteiten en het delen van kennis tussen toezichthouders en glastuinbouwondernemers van groot belang, stelt LTO Glaskracht Nederland. Goede afspraken en communicatie over uitleg van regelgeving, voorkomt onnodige tijdsbesteding aan details en discussie over de verschillen in de regio. De belangenbehartiger in de glastuinbouw hoopt datk de handhaving tussen de verschillende regio’s in de toekomst meer op één lijn kan komen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin