Doorgaan naar artikel

Ontwikkeling kassen kost Noord-Brabant meer geld

Ontwikkeling van glastuinbouw drukt zwaarder op de financiën van de provincie Noord-Brabant.

Dat blijkt onder meer uit de jaarrekening van het Ontwikkelingsbedrijf. Het uitblijven van grondverkoop in Deurne en Nieuw-Prinsenland zorgt ervoor dat er feitelijk te weinig weerstandsvermogen zit in het Ontwikkelingsbedrijf, maar Noord-Brabant denkt dat nog geen financiële injectie nodig is.

In het jaarverslag staat onder meer dat de provincie de komende jaren voor glastuinbouwontwikkeling in Deurne in totaal 18,4 miljoen euro aan risico’s loopt. Daarvoor is nu een voorziening van ruim 15 miljoen euro opgenomen, dat de komende jaren verder oploopt naar 18,4 miljoen euro.

Ook is een voorziening van 3,5 miljoen euro getroffen voor de geldlening van de provincie aan Tuinbouwontwikkelingsmaatschappij TOM van 75 miljoen euro voor het gebied Nieuw-Prinsenland. De provincie loopt risico op uitgifte van die gronden.

Uit de jaarcijfers blijkt verder dat de provincie waarde van percelen uit de Ruimte-voor-Ruimte regeling heeft afgeboekt. Voorheen werd de regeling ook voor de glastuinbouw in Noord-Brabant gebruikt.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin