Doorgaan naar artikel

Loonbetaling stopt bij einde paprikabedrijf

Een paprikabedrijf mag bij bedrijfsbeëindiging loonbetaling van arbeidsongeschikte werknemers stopzetten in samenspraak met het UWV.

De nieuwe eigenaar van de kassen draait voor de doorbetaling op. Uit de uitspraak in hoger beroep valt namelijk op te maken dat de overnamesom nog niet aan de bank is voldaan. Daarmee is de identiteit van het bedrijf behouden door de overname door de nieuwe eigenaar, stelt de rechter.

In twee aparte zaken in hoger beroep, aangespannen door de arbeidsongeschikte werknemers, is het failliete paprikabedrijf in het gelijk gesteld, maar het nieuw gevestigde paprikabedrijf in het ongelijk. Twee werknemers die vlak voor beëindiging arbeidsongeschikt raakten, moeten dus worden doorbetaald door de nieuwe eigenaar.

Het Gerechtshof Den Haag stelt dat de aansprakelijkheid van de onderneming stopt op het moment dat het bedrijf in overgang is, cq. beëindigd wordt. Daarvan was nu sprake eind 2013.

De nieuwe eigenaar huurde bestaand personeel in via een uitzendbureau omdat hij geen personeel wilde overnemen. Hoewel het een reguliere overname blijkt, wordt de nieuwe eigenaar toch aansprakelijk gesteld voor de loondoorbetaling.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin