Doorgaan naar artikel

KCB: geen signalen tomatenfraude na boycot

Inspecteurs van de KCB hebben geen signalen dat door de Russische boycot meer producten met een onjuiste herkomstaanduiding zijn aangetroffen.

Dat blijkt uit het aantal tuchtrechtszaken, stelt KCB die wel de aanduiding op de verpakkingen de grootste bron van zorg noemt bij tomaten. In de tweede helft van 2014 werden bij teelt- en handelsbedrijven extra controles uitgevoerd. Die werden ingesteld na berichten over het gebruik van blanco tomatendozen om product via derde landen uit te voeren naar Rusland.

In 2014 zijn in totaal negen zaken aanhangig gemaakt bij het tuchtgerecht over het niet aanbrengen van de voorgeschreven aanduidingen, waaronder het land van oorsprong, respectievelijk het aanbrengen van een verkeerd land van oorsprong. Alle negen zaken waren van voor de datum waarop de Russische Federatie (RF) een boycot instelde. Tot nog toe in 2015 zijn vier zaken bij het tuchtrecht aanhangig gemaakt met een onjuiste herkomstaanduiding, stelt de KCB. Wel verwacht de KCB dat dit nog kan oplopen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin