Doorgaan naar artikel

‘Tuinders gesloten over problemen met bank’

Tuinders durven over hun feitelijke situatie en relatie met hun bank niets los te laten.

Ze zijn bang voor consequenties als ze hun mond open doen. Dat zegt Jelle Hendrickx, oprichter van stichting Kredietverdriet en platform Tuininpuin.nl. Hij wil transparantie krijgen over de financieringspositie van de tuinbouwbedrijven. Op tuininpuin.nl kunnen tuinders anoniem met elkaar ervaring uitwisselen.

Hendrickx is in gesprek met enkele tientallen tuinders, maar die zijn niet allemaal bij de stichting aangesloten. Dinsdag 28 april wil hij in een gesloten vergadering in het Westland met tuinders in discussie en ze een alternatief voorhouden.

Stichting Kredietverdriet bereidt namelijk een claim voor en zegt daarvoor buitenlandse investeerders achter de hand te hebben die claims tegen banken willen overnemen. Die optie ligt open nu banken niet geïnteresseerd lijken in een schikking. Hendrickx: “Er is een alternatief. Als banken niet willen praten om de schade en kosten te verhalen. Een procedure tegen banken lijkt kostbaar, maar dat is met de buitenlandse investeerders niet het geval.”

Volgens Hendrickx helpt het om je mond open te doen. De bedrijven waar Hendrickx in de media zich mee schermde, hebben door de bank weer toekomstperspectief. Het valt niet te zeggen of oude faillissementszaken verjaard zijn. “Dat hangt per geval af, maar in ieder geval geldt een termijn van vijf jaar.”

De locatie van de bijeenkomst dinsdag in het Westland wordt bekend gemaakt aan bedrijven die zich aanmelden bij info@tuininpuin.nl.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin