Doorgaan naar artikel

Rabo hamert op nieuw verdienmodel tuinbouw

Telers produceren nog te vaak de verkeerde producten. Ruud Huirne, directeur Food en Agri bij de Rabobank, haalde er vanmorgen de nieuwsuitzendingen mee.

Hij wees op de productie van grove trostomaat en paprika waar op momenten gewoon te veel van is. Zijn uitspraak zal de markt op korte termijn niet veel helpen. De kassen staan vol, het spel van aanbod en vraag is begonnen.

Maar de bank wil vooral dat de telers een nieuw verdienmodel maken. “Wat je nu ziet, is dat de prijzen te laag zijn, waardoor telers in de financiële problemen komen”, zei Huirne tegen de NOS.

Zijn woordvoerder laat weten dat Huirne afgelopen woensdag tijdens een persconferentie alleen wees op een bestaande trend. Het gaat niet over de start van het nieuwe glasseizoen. Ook de uitspraak dat steeds meer glastuinbouwbedrijven failliet gaan is een beeld van vorig jaar, stelt ze.

In feite denken de telers te weinig na over wat ze produceren. Huirne noemt als voorbeeld de kleine snoeptomaatjes. “Die zijn geliefd bij de consument. Zorg dat daar dan meer van komt en schroef de productie van die grote trostomaten terug. Oftewel, let meer op de markt.”

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin