Doorgaan naar artikel

Kas pas verkocht na tussenkomst ombudsman

De provincie Noord-Holland en gemeente Haarlemmermeer kopen na jarenlange procedure een kas van een onverkoopbaar perceel.

De transactie kwam tot stand na rechtszaken en uiteindelijke bemiddeling van de ombudsman. Het gaat om gronden ter ontwikkeling van Schiphol Logistic Park Zuid. De aankoop vann zijn 1,3 hectare grond met kassen en twee woningen ketste af in 2009 omdat de grond vervuild was door een lek in een kerosineleiding. In allerlei procedures poogde de teler de provincie toch te dwingen de gronden af te nemen, maar die pogingen strandden. De ombudsman kwam niet tot een uitspraak, maar riep de partijen toch op om een oplossing te vinden voor de problemen.

De transactie komt nu tot stand met de provincie, het ministerie van Defensie en de gemeente Haarlemmermeer. Het ministerie doneert de bijdrage voor de sanering van de gronden. Het verschil tussen het bod van de gemeente en de saneringsbijdrage wordt door de drie overheden gedeeld. De provincie Zuid-Holland heeft daarvoor een eenmalige subsidie van 290.000 euro verstrekt aan de gemeente.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin