Doorgaan naar artikel

Glastuinders zoeken massaal nieuwe flexers

Uit een onderzoek naar werkgeverschap in de glastuinbouwsector, uitgevoerd in opdracht van PRO Payroll blijkt dat bijna negen op tien glastuinders problemen met de bedrijfsvoering verwacht door de Wet Werk en Zekerheid.

Van de ondervraagde 161 glastuinders gaat 82 procent hun personeelsbeleid aanpassen als gevolg van deze nieuwe wet. Slechts 7 procent is bereid om naar aanleiding van de wetswijzigingen die het lastiger maken om opeenvolgende flexcontracten met dezelfde werknemer af te sluiten eerder een vast contract te geven. In 45 procent van de gevallen gaan de tuinders op zoek naar ander flexibel personeel, wanneer de flexibele periode voor het huidige personeel is afgelopen.

Een andere vaak gebruikte oplossing is het uitbesteden van het werkgeverschap via een uitzend- of payrollconstructie (40 procent). Ruim 33 procent van alle glastuinbouwbedrijven maakt gebruik van een specialistisch payrollbedrijf. De meest genoemde redenen voor het toepassen van een dergelijke constructie is het uitbesteden van het risico op kosten bij ziekte (50 procent) en de grote flexibiliteit in arbeidscontracten per medewerker (39 procent).

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin