Doorgaan naar artikel

Veilingupdate: Klokprijs komkommer 70 cent

Bij de Belgische veilingklok van BelOrta werd vandaag een komkommerprijs genoteerd van rond de zeventig cent per stuk (veertigers).

Bij ZON kon de prijs met een beperkt aanbod een prijs van 75 cent aantikken (ook veertigers). De verwachting was al dat de krapte op dinsdag (een tussendag volgens BelOrta) zou leiden top oplopende prijzen. In een week tijd is er wel veel bijgekomen in prijs. BelOrta noteerde een week geleden 35 cent op dinsdag. Gisteren (maandag) was dat al 56 cent.

Verschuiving

De prijs bij BelOrta komt tot stand ondanks een fors hogere aanvoer. Een vergelijking met een jaar geleden is moeizaam vanwege het donkere weer dit jaar, maar de volumes blijven een kwart tot een derde boven 2014, met uitzondering van deze week. Ondanks het grotere areaal bij BelOrta bleef voor de veertigers maandag het volume voor de klok voor het eerst achter bij 2014.

Met de klok van ZON, die dit jaar ook weer draait, is het gezamenlijke veilvolume dit jaar gestegen in Nederland en België. Nederlandse telers zochten de klok op. Dat pakt niet slecht tot dusver op een krappe markt, al zijn er ook al dunne weken geweest.

Weekprijzen

De Belgische weekprijzen zijn bekend van week 9 tot en met 12. Gemiddeld ontvingen telers via de Belgische veilingen 59 cent in week 9, 45 cent in week 10, 24 cent in week 11 en 19 cent in week 12.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin