Doorgaan naar artikel

Kassen weerstaan storm

De storm van dit moment heeft bij Interpolis tot zestig schademeldingen aan met name gebouwen geleid, verspreid over het hele land.

In het noordelijk kustgebied waait nu een storm met windsnelheden boven 100 kilometer per uur.

Het afgelopen weekend meldden tuinders in het zuidwesten van Nederland enkele gevallen van schade. De voorjaarsstormen halen het voorlopig nog niet bij de precies 25 jaar geleden over Nederland razende januaristorm. Naar aanleiding van het huidige gebruik van veel meer verschillende soorten glas in de glastuinbouw en naar aanleiding van de windhoos vorig jaar in Bergerden, stelt Interpolis dat tuinders er goed aan doen om zelf een reservevoorraad glas aan te leggen.

“Glas kwam voor het kasherstel in Bergerden uit andere landen. Kassen bleven hierdoor langer open met forse gewasschade tot gevolg. Dit ging om een lokale, zeer krachtige windhoos. Maar wat als een megastorm over Nederland trekt? Dan zullen meer bedrijven schade hebben en doet het probleem zich veel nijpender voor”, aldus sectormanager glastuinbouw Willem Snoeker van Interpolis.

Glashandel en reparateurs geven aan dat het voor hen niet mogelijk is een centrale voorraad aan te houden door de grote variëteit in glassoorten en –maten. Hoe groot een eigen voorraad zou moeten zijn is door de Stichting Coördinatie Calamiteitenbestrijding Glastuinbouw in 2012 op een rijtje gezet. Klik hier voor dat advies.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin