Doorgaan naar artikel

Kassen schakelen bij door stroomstoring

Noord-Hollandse glasgroentetelers hebben maatregelen genomen om de grootschalige stroomstoring te ondervangen.

In Agriport A7 hebben aangesloten telers in het eigen private netwerk ECW stroom geleverd. Volgens een woordvoerder van het gebied hebben telers geïnvesteerd in het netwerk om juist deze problemen op te vangen. Of het voldoende gewerkt heeft, is nog niet duidelijk. De ECW-verantwoordelijke had door de stroomstoring om twaalf uur nog geen tijd om te reageren. Sommige gebieden in de gemeente Hollands Kroon waren op dat moment nog niet voorzien van stroom.

Tomatenbedrijf Kraaiennest uit Andijk heeft een uur zonder stroom gezeten, maar met een aggregaat de stroomstoring opgevangen. Wel is er schade door het niet terugleveren van stroom door het bedrijf. Hoeveel schade er daardoor is geleden, is niet duidelijk. Het bedrijf is door netbeheerder Liander zelf gebeld toen de stroomstoring ten einde was.

Bij afzetorganisatie Harvest House is nog niet duidelijk of er aanvoerproblemen zijn door het uitvallen van de stroom. “Veel product wordt hier bij Greenpack verpakt, dus daar is geen capaciteit uitgevallen.”

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin