Doorgaan naar artikel

Oogst ‘Nederlandse komkommers’ uit Berlijnse kas gestart

De Duitse afzetorganisatie Werder Frucht heeft de eerste komkommers afgezet van een nieuwe Duits Nederlandse kas nabij Berlijn.

Het is een jointventure tussen de Nederlandse teler Gebroeders Vahl uit IJsselmuiden met Werder Frucht en de nabij gelegen restwarmteleverancier HBB in Bralitz. Bedrijfsleider Kees Vahl stelt in Bralitz desgevraagd dat Gebroeders Vahl een aandeel heeft van 40 procent in de joint venture. Het bedrijf uit IJsselmuiden slaagde er de laatste vijf jaar in om aardwarmte te introduceren op het bedrijf en buiten de landsgrenzen een tweede locatie te openen.

Het bedrijf in Bralitz van 4,6 hectare glas telt 2,4 hectare komkommer en 2,2 hectare paprika. De afzet vindt in korte lijnen plaats in de regio Berlijn. “Vorige week woensdag zijn onze eerste komkommers geoogst en verkocht. We hebben daar in regionale kranten wat aandacht voor gehad. De afzet staat ook los van de producten uit de kas in IJsselmuiden. Het zijn twee stromen”, stelt Kees Vahl die voor een periode van vijf jaar is verhuisd naar Bralitz en daar woont met zijn gezin.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin