Doorgaan naar artikel

Beleggingsfonds stapt in glastuinbouw

Beleggingsfonds Meewind investeert in een aardwarmteproject van een aantal glastuinbouwbedrijven in het Zuid-Hollandse Vierpolders.

Met deze bedrijven adverteert het fonds in een radiocampagne. Aardwarmte Vierpolders is een doorstart van het project GeoMEC-4P, schrijft Meewind. Meewind heeft een achtergestelde lening verstrekt van 2,7 miljoen euro.

Het huidige project is kleiner opgezet en daarmee beter te realiseren dan GeoMEC-4P, stelt Meewind. Het is nog niet duidelijk wie het boormanagement gaat doen. Meewind is een beleggingsfonds dat particulieren, bedrijven en lagere overheden de mogelijkheid biedt te beleggen in duurzame energieproductie. Dit kan al vanaf 1.030 euro. Participanten worden mede-eigenaar.

Aardwarmte Vierpolders is een initiatief van een aantal ’toekomstbestendige’ glastuinbouwbedrijven. Door gebruik te maken van lokale aardwarmte willen zij hun energievoorziening verduurzamen. Op deze wijze worden ze minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en de daarmee samenhangende prijsfluctuaties. De verlaging van de energiekosten draagt bij aan een beter economisch perspectief voor het tuinbouwgebied.

Uit het geologisch onderzoek blijkt dat op de boordiepte van 2.300 meter het water een temperatuur heeft van circa 82 graden Celsius. Het project heeft een verwacht vermogen van 17 à 22 MWth.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin