Doorgaan naar artikel

‘Er wordt weer geïnformeerd naar grondprijs kassen’

Van telerszijde lijkt iets meer belangstelling voor nieuwbouw in verschillende glasgebieden. Tot concrete transacties leidt dat nog niet.

Dat zegt Leo Neeleman, acquisiteur van het gebied Luttelgeest. “Er wordt weer geïnformeerd naar grondprijzen voor grote kavels en dat is lang niet zo geweest. Je weet dan ook dat diezelfde partijen elders ook informeren.” In Luttelgeest is overigens net 10 hectare glas gebouwd en opgeleverd voor paprika en lelie. Circa 40 hectare is vorig jaar uitgegeven aan een andere paprikateler in het gebied.

Ook in Westland lijkt er iets meer interesse. De gemeente en Rijksvastgoeddienst proberen twee oude defensiepercelen tot een grote glaskavel om te zetten. Daarvoor hebben zich al partijen gemeld. Op diezelfde vergadering van de gemeenteraad bleek deze week dat een kweker zich verzet tegen de komst van een manege op een glastuinbouwperceel in ‘s-Gravenzande. Hij wil op dat perceel van hoogheemraadschap Delfland een duurzaam glastuinbouwgebied stichten. Het zijn signalen dat ook in het Westlandse glastuinbouwgebied dynamiek zit.

Volgens Neeleman is de ogenschijnlijke opleving niet gek. “Paprikabedrijven hebben goed gedraaid, de komkommerbedrijven zeker en voor tomaten was het ook niet slecht.” Of de Rabobank nieuwbouw remt – met de aankondiging terughoudend te financieren en uitbreiding van het areaal te voorkomen – valt op dit moment niet te zeggen. “Het gaat er om dat bedrijven weer eigen vermogen opbouwen.”

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin