Doorgaan naar artikel

Noord- en Zuid-Holland willen tuinbouw op EU-agenda

De provincies Noord- en Zuid-Holland willen de tuinbouwsector beter op de Europese agenda krijgen.

Daartoe organiseren beide provincies volgend jaar een conferentie van de European Regions for Innovation in Agriculture, Food and Forestry (ERIAFF).  De focus van de conferentie ligt op tuinbouw, bio economie, demofarms en irrigatie.

Tijdens de World Expo in Milaan is besproken hoe hieraan samengewerkt kan worden met internationale partners. Rotterdam legde in Milaan ook contacten voor haar kandidatuur voor de World Expo 2025. Onder andere met de Universiteit van Pisa – de belangrijkste landbouwuniversiteit in Italië. Dat schrijft de provincie Zuid-Holland verslag van de deelname aan de World Expo in Milaan.

Het netwerk European Regions for Innovation in Agriculture, Food and Forestry heeft als doel om in samenwerking met andere regio’s de tuinbouwsector beter en specifieker en in samenhang op de Europese agenda te krijgen.

Vanaf 1 mei tot en met 31 oktober hebben circa 20 miljoen bezoekers, waaronder handelsdelegaties de Expo bezocht. Tal van hen hebben ook het Nederlandse Paviljoen bezocht, met een kas van . Hier kregen bezoekers in de maanden september en oktober 2015 een beeld van de kracht van Nederland en Zuid-Holland.

Een ander resultaat uit de World Expo is dat vertegenwoordigers van de Italiaanse regio Lombardije begin 2016 een bezoek zullen brengen aan de provincie Zuid-Holland om afspraken te maken over wederzijdse samenwerking op onder meer tuinbouw en water.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin