Doorgaan naar artikel

Westland: meer aardwarmte ondanks tegenslag

Door de stagnatie in productie van warmte bij het aardwarmteproject Green Well in de gemeente Westland is er een afwachtende houding bij potentiële nieuwe initiatiefnemers en investeerders.

Dat stelt de gemeente Westland in haar begroting voor 2016. Toch houdt de gemeente vast aan een totaal van zes boringen eind 2016. Ook de diepe aardwarmteboring bij FloraHolland is dan gestart, verwacht Westland.

“Wij blijven aardwarmte-initiatieven ondersteunen via de Westland Agenda. Daarnaast blijven wij de lobby voeren bij het Rijk om een oplossing te vinden voor de financiering en boorrisico’s”, schrijft de gemeente die een actieve tuinbouwagenda voert in 2016. Dat is nog steeds nodig, gezien de druk op de rendementen in de glastuinbouw, schrijft de gemeente.

Cees Veerman

De gemeente werkt aan een sterke moderne glastuinbouw en noemt in de begroting één keer de naam van Cees Veerman, die leiding gaat geven aan een herstructureringsproject met afzetorganisaties en Rabobank. Dat project zal Westland helpen bij haar streven naar een sterke moderne glastuinbouw. Verder wordt in de begroting niet ingegaan op mogelijk extra bijdragen aan het plan Veerman.

De gemeente verwacht een uitvoeringsagenda op te stellen in 2016 voor de modernisering van de glastuinbouw. In 2019 verwacht de gemeente dat een regionaal warmtenetwerk operationeel kan zijn. Ook wil de gemeente zich meer inzetten om zaadfirma’s en producenten van uitgangsmateriaal naar het Westland te trekken. Volgens de gemeente is er veel investeringsbereidheid bij deze partijen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin