Doorgaan naar artikel

Thanet Earth: kwart Britse tomaten na overstap Greenerylid

British Sugar laat de tomaten van haar teeltbedrijf The Cornerways Nursery tomato crop niet langer via The Greenery afzetten, maar via Thanet Earth.

Het Nederlands/Britse afzetconcern Thanet Earth Marketing krijgt zo een aandeel van de 25 procent van de Britse tomatenproductie, met twee locaties van 18 hectare in Kent en Wissington. Daarmee heeft Thanet Earth productie in het Zuidoosten en Noordoosten van Engeland en mikt het op nationale afzetcontracten bij retailers. Ook verwacht Thanet Earth meer glasgroente te importeren vanaf 2016 omdat het grotere contracten kan afsluiten.

Drie Nederlandse teeltbedrijven produceren in Kent voor Thanet Earth (Kaaij, A&A en Rainbow Growers). Deze bedrijven hebben 50 procent van de aandelen Thanet Earth Marketing, dat de afzet doet van de glasgroente uit Kent.

The Greenery is nu nog eigenaar van een ander tomatenteeltbedrijf in Engeland: Northbank Growers. In 2014 boekte The Greenery echter 9,8 miljoen euro af op dit teeltbedrijf. Dat was onderdeel van het reorganisatietraject Phoenix. The Greenery onderzocht de toekomst van de bedrijven buiten de organisatie. Daarmee is de focus op lokale teelt niet verminderd, stelt The Greenery.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin