Doorgaan naar artikel

Rabo: executieveiling kassen niet nodig

Door betere marktomstandigheden zijn executieveilingen dit jaar uitgebleven in de glasgroentesector.

De transacties, die op initiatief van de Rabobank zijn uitgevoerd, konden via onderhandse verkoop tot stand komen. Dat laat een woordvoerder desgevraagd weten.

Signalen dat de bank de online veilingen overboord heeft gezet, spreekt de woordvoerder tegen. De bank was het afgelopen jaar ook een aantal keer de opkoper bij zo’n veiling via dochter Bodemgoed. Daarmee voorkwam de bank dat de prijs voor onroerend goed door een bodemprijs zakte. “Er is geen wijziging van ons beleid op dat punt. We zien gewoon dat de marktomstandigheden zijn verbeterd, waardoor we ook nog geen bedrijven hebben hoeven inkopen via Bodemgoed.”

Het is nog te vroeg om te zeggen dat ook in de rest van het jaar executieveilingen uitblijven. “We hebben nu geen reden om te verwachten dat het de rest van het jaar anders zal verlopen dan in de eerste negen maanden.”

De bank kondigde recent een plan aan om herstructurering van de glasopstand in Nederland te  bespoedigen. Dat betekent dat de bank stoppers en doorgroeiers wil koppelen om binnen oudere glasgebieden vernieuwing te realiseren. Hoe dat beleid er precies gaat uitzien, is niet bekend.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin