Doorgaan naar artikel

FNV verzamelt bewijs tegen ‘grote glasgroenteteler’

Vakvereniging FNV bereidt een melding voor bij de Inspectie SZW van een grote glasgroenteteler die ‘op groteske wijze’ afspraken uit de cao omzeilt’.

Volgens onderhandelaar Henk Onstwedder gaat om een bedrijf met vier huurlocaties. Onstwedde gebruikt het woord uitbuiting, maar zegt dat de medewerkers van FNV nog gegevens verzamelen over deze teler.

Volgens Onstwedde bewijst dit bedrijf dat op naleving van cao-afspraken te weinig gebeurt. Een cao-politie is nodig, stelt de vakvereniging. Het is een reactie op de opvatting van werkgevers dat met een geschillencommissie voldoende garanties bestaan op naleving van de cao-afspraken. Onstwedder: “Die discussie is er al zolang als ik bij de cao glastuinbouw betrokken ben. Ik denk dat LTO bang is dat wij op de bedrijven komen en dat hun leden daar last van kunnen hebben. Met dit bedrijf dat de boel belazert zeg je dan eigenlijk tegen je leden ‘jullie hebben geen last van dit bedrijf dat oneerlijke concurrentie tot stand brengt. Het is een vreemde reactie van LTO en het lijkt alsof ze wat te verbergen hebben.”

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin