Doorgaan naar artikel

EZ wil met meer tuinders digi-gegevens delen

Plannen om bedrijven en overheden in een digitale omgeving te laten samenwerken, komen moeizaam van de grond.

Het ministerie van Economische Zaken werkt daarvoor aan het Ondernemingsdossier. Voor ondernemers zijn daardoor alle digitiale voorzieningen van de overheid geconcentreerd. Door deelname aan het dossier hoeven inspectiediensten ook minder bedrijfsbezoeken af te leggen bij deze bedrijven.

Op dit moment kent het ondernemingsdossier ca. 8.000 gebruikers uit tien sectoren. Dat is 1.000 meer dan eind 2014, maar nog lang niet het aantal van 80.000 bedrijven dat eind 2016 aan boord moet zijn. Ondernemers hebben behoefte aan meer samenhang tussen alle digitale voorzieningen van de overheid voor ondernemers.

Tien branches werken met het Ondernemingsdossier, waaronder nu ook LTO Glaskracht Nederland. Er werken 54 overheden met het Ondernemingsdossier, waarvan 53 die samenwerking ook hebben vastgelegd in een overeenkomst. Daarnaast werken acht omgevingsdiensten (Regionale Uitvoeringsdiensten) samen met ondernemers via het Ondernemingsdossier.

De aangesloten branches zijn wel tevreden over de branche specifieke functionaliteiten in het Ondernemingsdossier. Dit proces vereist echter maatwerk per branche en levert niet heel snel een groot aantal gebruikers op. Het heeft wel veel potentie op de lange termijn.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin