Doorgaan naar artikel

Wethouder wilde moderne kas niet slopen

De gemeente Heerhugowaard heeft zich ingezet om de sloop van een moderne kas uit 2008 in het gebied Althon te voorkomen.

De Rabobank had een sloopvergunning aangevraagd toen het bedrijf na enkele jaren nog niet verkocht was. De gemeente kon dat niet weigeren, maar heeft geprobeerd de Rabobank op andere gedachten te brengen, stelt de woordvoerder. “De wethouder heeft zich ervoor ingezet, we willen natuurlijk in herstructurering van het Althon-gebied vooral oude kassen slopen, maar niet een moderne kas uit 2008. De gemeente had dus liever deze kassen behouden bleven.” Het ging om een modern rozenbedrijf met voorheen belichting en warmtelevering aan een naburig bedrijf. Het stond al leeg. Het lukte niet om het bedrijf te verkopen. Het is niet duidelijk wat de vraagprijs was. Rabobank reageert niet op afzonderlijke cases.

De Rabobank heeft verschillende bedrijven in portefeuille genomen na faillissement om te verhuren of te slopen. Daarmee verkoopt de bank niet tegen elke prijs om de grondprijs te beschermen. Volgens de gemeente blijft de grond een glasbestemming houden om zo het glasgebied in de toekomst te kunnen versterken.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin