Doorgaan naar artikel

Personeel mee na overname failliete komkommerkweker

De komkommerkwekerij van Wout Limburg in IJsselmuiden is op 6 januari failliet verklaard door de rechtbank in Zwolle en vervolgens meteen overgenomen door IJsselgrow. De 9 werknemers komen in dienst van de nieuwe eigenaar dat in de Koekoekspolder al een bedrijf heeft.

Wout Limburg exploiteerde in de Koekoekspolder een komkommerkwekerij van 6 hectare. Het bedrijf maakte enkele moeilijke jaren door als gevolg van de EHEC-crisis in 2011 en de Russische boycot waar de glasgroentesector vanaf augustus 2014 mee te maken heeft. “De prijs van komkommers lag gedurende de afgelopen maanden op de helft van de kostprijs en dat konden wij niet meer opbrengen”, aldus Limburg in dagblad De Stentor.

 

Niet de eerste

Het faillissement werd uitgesproken door de rechtbank in Zwolle. Daarna is het bedrijf meteen overgenomen door IJsselgrow. Het bedrijf van Limburg is niet de eerste komkommerkweker die in de afgelopen tien jaar is omgevallen in het IJsselmuider tuinbouwgebied. In 2011 ging Abmo Valentes al ten onder aan de EHEC-crisis. Dat bedrijf werd overgenomen door Van den Belt, een bedrijf dat tomaten teelt.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin