Doorgaan naar artikel

Sector wil meer tijd in McKinsey-traject

Telersverenigingen verwachten nog zeker twee tot drie weken nodig te hebben om te besluiten over een mogelijk herstelplan in het McKinsey-traject.

De verenigingen zouden in januari besluiten of ze met McKinsey in zee gaan om een herstelplan uit te voeren om de afzetstructuur te verbeteren of bijvoorbeeld te investeren in marktinformatie. Dat lukt niet. Volgens koepel DPA willen de telersverenigingen nog twee of drie keer vergaderen voor een besluit mogelijk is over vervolgstappen. Dat is een vervolg op de sectoranalyse die McKinsey in december afleverde. Vrijdag hebben de telersverenigingen in DPA-verband gesproken over mogelijke vervolgstappen, maar een definitief ‘ja’ is er dus nog niet.

Volgens initiatiefnemer LTO Glaskracht Nederland zijn nog enkele vragen opgekomen bij de telersverenigingen. Dat zijn geen vragen van financiële aard, stelt voorzitter Nico van Ruiten. Hij verwacht dat na nader overleg ‘met de betrokken organisaties’ later deze week dan mogelijk een besluit wordt genomen over vervolgstappen, maar de telersverenigingen willen langer de tijd.

Enkele telersverenigingen laten weten positief te staan tegenover de interne plannen in het McKinsey-traject. Wel focussen de verenigingen op hun eigen strategie voor het komende glasgroenteseizoen. Ze willen niet wachten op een eventuele uitkomst van het traject.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin