Doorgaan naar artikel

The Greenery veilt weer met ophoudprijzen

The Greenery gaat bij haar veiling vanaf vrijdag werken met ophoudprijzen. ZON en BelOrta denken nog na over mogelijke aanpassing van de ophoudprijzen.

De maatregel van The Greenery is nauw verweven aan de interventieregeling van de Europese Commissie na de boycot door Rusland. Voor de periode tot 30 november zal daarmee geen transactie uitgevoerd worden onder het ophoudprijsniveau. The Greenery liet haar ophoudprijzen juist steeds meer los. Voor een hele range producten is interventie mogelijk gemaakt door de Europese Commissie, zoals voor hard- en zachtfruit, tomaten, komkommer, paprika, maar ook broccoli, bloemkool en rode kool.

Bij welk niveau producten worden opgehouden door The Greenery, was vanmorgen nog niet duidelijk, zegt een woordvoerder. “Het niveau is in ieder geval passend bij de interventieregeling”. In die regeling worden verschillende prijzen genoemd voor interventie; 44 cent voor een kilo paprika voor verstrekking aan voedselbanken en 30 cent voor verwerking tot veevoer. Zaltbommel hanteert een ophoudprijs van 30 cent voor paprika (inclusief klasse 2).

Het is te verwachten dat The Greenery ook minder groente en fruit zal veilen. Telers worden gestimuleerd zelf een besluit te nemen over interventie en product zo niet meer langs de klok te voeren. Dat bespaart kosten.

ZON laat weten zich te beraden op de ophoudprijzen. Nu liggen de ophoudprijzen veel lager dan de interventieprijzen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin