Doorgaan naar artikel

Glasparel+ kan van start

De gemeenteraad van Waddinxveen heeft gisteren het bestemmingsplan Glasparel+ vastgesteld waardoor nu de weg volledig vrij is voor realisatie van het project.

Op het ontwerpbestemmingsplan zijn vanaf 13 maart 18 zienswijzen ingediend. Dit heeft geleid tot een aantal beperkte aanpassingen. “Het gaat om kleine details, het plan is goed overeind gebleven”, zegt directeur Bas Hendrikx van projectontwikkelaar Wayland Developments. Glasparel+ gaat een aantal hoofdfuncties vervullen. In de eerste plaats wordt 90 hectare ingericht voor de glastuinbouw. In de tweede plaats komt er aan de rand van het project het ‘LogistiekPark A12’ van in totaal 36 hectare. Hier gaat Lidl zijn tot nu toe grootste distributiecentrum in Nederland bouwen. Op een ander gedeelte komt een ‘agri’ bedrijventerrein van 7 hectare (BusinessPark Vredenburgh) voor agrarisch georiënteerde bedrijven. Bovendien wordt er nieuw water en groen ontwikkeld op 24 hectare en worden er 130 woningen gebouwd.

Integrale aanpak

De onderdelen worden in samenhang ontwikkeld. Zo zal het regenwater van het Logistiek Park A12 worden opgeslagen in aquifers en voor de glastuinbouw beschikbaar worden gesteld. Ook wordt gekeken naar uitwisseling van warmte tussen de nieuwe glasbedrijven, het bestaande omliggende glas en de bedrijven op het Logistiek Park A12.

Wayland Developments, de gemeente Waddinxveen, Provincie Zuid-Holland en andere betrokken partners hebben gewoon verder gewerkt tijdens de beroepsprocedure. Daardoor kan nu na vaststelling van het bestemmingsplan meteen met de realisatie worden gestart. Volgens Hendrikx is er al interesse uit glastuinbouwsector maar zijn er nog geen handtekeningen gezet. “Er kan indien gewenst dit jaar nog worden gebouwd.”

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Gerard Boonekamp

oud-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin