Doorgaan naar artikel

Aardwarmtebron De Lier presteert boven verwachting

De productietest van een nieuw aardwarmteproject in De Lier is positief verlopen. In het weekend van 5 en 6 juli is gestart met een injectietest om te beoordelen wat het definitieve brondebiet wordt.

De boring is een gezamenlijk project van de tomatenbedrijven Harting Holland en De Bruijn, met samen 47 hectare tomaat in De Lier. Inmiddels is de productietest van de bron bij tomatenbedrijf Harting Holland positief afgerond. Na enige vertraging tijdens het boren is op donderdag 3 juli een begin gemaakt met de proef. De bron produceert tot nu toe boven verwachting. VB Projects neemt het ontwerp en de aanleg van de complete bovengrondse installatie voor haar rekening.

Tweede boring

Op de locatie van Harting Holland is inmiddels de tweede boring gestart. Deze zal naar verwachting rond eind augustus afgerond zijn. Daarna moet de bovengrondse installatie worden aangelegd. De bedoeling is dat de twee glastuinbouwbedrijven in december gebruik kunnen gaan maken van de aardwarmte, waarmee tussen de 10 en 12 miljoen kuub aardgas per jaar te besparen zou moeten zijn.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin