Doorgaan naar artikel

Interesse executieveiling glasperceel Pijnacker

De executieveiling van een kwekerij in Pijnacker met een groot onbebouwd perceel met glasvergunning leidde donderdag tot in totaal12 biedingen bij veilingplatform BOG-Auctions.

Het hoogste bod (exclusief premies en belasting) voor de bouwgrond van 1,55 miljoen euro voor bijna 9 hectare, duidt nog altijd op een relatief lage meterprijs, zeker voor het gebied waar het staat.

Het bedrijf, gelegen aan een aardwarmtenetwerk, werd in twee delen geveild in opdracht van Rabobank: De veiling van de bouwkavel van iets minder dan 9 hectare en de veiling van het bedrijf van iets minder dan drie hectare glasopstand en gebouwen. Voor beide onderdelen kwamen zes biedingen. Het startbod voor het bouwperceel kon daardoor oplopen van 1,4 naar 1,55 miljoen euro. De Rabobank heeft vijf dagen om de biedingen te gunnen of niet.

Voor de glasopstand met gebouwen was het hoogste bod 750.000 euro na een minimum inzet van 690.000 euro. Op de combinatie van de twee kavels (12 hectare met iets minder dan drie hectare glasopstand en gebouwen) kwam geen bod binnen.

Aan de veiling ging onder meer een rechtszaak vooraf. De rozenkweker wilde de bank zo bewegen mee te werken aan verhuur van de kassen aan een paprikabedrijf. Daarmee zou de kweker een prijsherstel kunnen afwachten. De bank en de rechter stemden daar echter niet mee in.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin